Liquid-Natural-Gas

ENERGIA RECICLADA

Fred sobrant… un fenomen estrany, però real. El cas és que gran part del gas natural que entra a la Península Ibèrica ho fa a través de Barcelona, on arriba en vaixells, de manera comprimida, per tant liquada, i molt, molt fred: -165ºC !! Un cop al port, el gas es descarrega i es realitza la ‘re-gasificació’, que és un procés on el gas liquat torna al seu estat gasós. Durant aquest procés s’allibera el fred acumulat en el líquid. El gas assoleix la temperatura de l’ambient i s’evapora: ‘re-gasifica’.

Energia reciclada

0

MEGA-Watts


30.000 KW DE FRED LLENÇATS AL MAR

I què passa amb el fred llavors? Aquest és absorbit per part de l’aigua del mar … i en el procés s’aboca al Port una quantitat de 30.000.000 de ‘frigories’ (l’invers de calories).

Llavors, en lloc de refredar el mar, es pot aprofitar per refredar una altra cosa, no? Es podrien crear líquids freds, refrigerants, per proveir, per exemple, el refredament de les cambres frigorífiques de Mercabarna? Efectivament, això és així i serà una realitat a partir de 2017. I, després, es podria generar fred per l’aire condicionat de la Fira de Barcelona i, per donar un altre exemple, dotar un complex d’esports d’hivern del fred necessari per mantenir les condicions adequades de les pistes de gel i de neu! Doncs això és precisament el que es pretén fer i és la raó per la qual Snowworld Barcelona voldrà aterrar en aquest zona. La idea de ‘reciclar’ fred des del GNL va néixer quan responsables municipals a Barcelona es van adonar que el procés de re-gasificació en realitat significava un gran malbaratament d’energia frigorífica i van buscar vies per reciclar d’alguna manera tot aquest fred residual. El fred és un recurs escàs a Barcelona i al mar no li suposa cap benefici que l’hi llencem.

 

Continua llegint: District Cooling