microscope

UN LABORATORI DINS LA PISTA

Pel que fa a la innovació i investigació científica estem molt contents també del conveni que Koos Hendriks, el CEO de Snowworld, va signar al desembre 2014 amb el Dr. Albert Verdaguer, investigador del CSIC a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), i l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona ((ICMAB). Van acordar que dins de la pista d’esquí hi haurà, a la part alta, sota de l’arribada del tele-cadira, un laboratori on es podrà fer recerca sobre la congelació de l’aigua.

El ICN2 i l’ICMAB tenen actualment la seva seu al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a Bellaterra, on realitzen les seves investigacions a nivell molecular. Per avançar fins a l’aplicació de les seves investigacions sobre els canvis d’estat de l’aigua els cal fer proves a una escala més gran que la microscòpica. Les instal·lacions de SnowWorld serien ideals per realitzar assajos en un entorn de baixes temperatures els 365 dies de l’any.

Sabies que l’aigua pura, H2O, es pot mantenir líquida fins a -40ºC? És gràcies a la presència d’altres partícules que l’aigua en general es congela a prop dels 0ºC. L’objectiu d’ICN2 i l’ICMAB en aquesta àrea és avançar en tecnologies que permetin la congelació en diferents circumstàncies. Els seus descobriments, que es veurien beneficiats per les instal·lacions dins de SnowWorld, podrien tenir implicacions en camps com la congelació de sang per a la seva preservació, l’emmagatzematge d’aliments de forma més sostenible i, òbviament, també per produir neu de manera més eficient, amb menys aigua, menys energia i a temperatures més altes.

Esta entrada también está disponible en: Spanish