snowworld-barcelona-b01arquitectes-arquitectura-sostenible-sustainable-architecture
scheme composition
steel-beams-snowworld-barcelona
indutstrial-barcelona

COHERÈNCIA ENTRE CONSTRUCCIÓ I CONTEXT

Pot semblar una construcció ‘futurista’ però cal adonar-se que és el sentit comú el que està a la base del disseny d’un edifici d’aquestes característiques. Cal integrar, en un mateix conjunt, reptes com les enormes diferències de temperatura interior-exterior, els fluxos de gent i de materials, instal·lacions complexes, usos diferents, manteniment constant, etc.

 

“Perquè és tan visible l’estructura de la pista?” És la primera pregunta que sempre sentim. És clar, el típic és posar l’estructura de les façanes i la coberta de la pista dins, no? Doncs, ho fem per les següents raons:

Com que la part que sustenta la pista estarà a l’exterior, la seva continuïtat cap a dins causaria uns ponts tèrmics importants, amb totes les pèrdues energètiques que aquests comporten.

Per evitar això millor posar tota l’estructura fora, i així el manteniment es facilita també. Com que de tant en tant cal pintar per exemple les bigues que aguanten la coberta, més val tenir-les fora, on no s’està a -6ºC i on no es molesta als esquiadors que passen per sota. T’imagines la bastida per arribar a la coberta col·locada sobre la pendent nevada? Per això l’estructura exterior i per tant a la vista.

 

Serà una imatge una mica industrial, que rima amb l’entorn portuari, que tenim com a veí. I és coherent amb la manera de construir el complex. Es prefabrica una gran part dels elements de l’edifici, perquè a l’obra només s’hagin de muntar. Això significa que els treballadors poden treballar en condicions més sanes i segures i també que la petjada ecològica de l’obra serà menor. La industrialització és eficient perquè implica menys residus i menys energia per aconseguir el mateix resultat.

 

Continua llegint: Construcció Industrialitzada

Continua llegint: Construcció Industrializada
snowworld-barcelona-b01-arquitectes

Esta entrada también está disponible en: Spanish