logos-verde-e-leed
thermal bridge

EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

I si ens referim a l’eficiència, òbviament entra una altra vegada el tema energètic. Ja hem explicat el tema del reciclatge de fred del GNL (link). Però abans de reciclar, cal reduir (les 3 R ‘s!). Per això vam fer càlculs diaris i anuals del comportament energètic del complex i amb els resultats obtinguts vam poder dissenyar bé l’envolvent de la pista i pensar com es fixaria sense causar condensacions i evitant ponts tèrmics. I fins i tot vam estudiar com fer dues finestres a la pista d’esquí! Una a baix, que permet veure l’interior des del carrer Motors, i una altra a dalt, des de la qual es veurà el mar i la muntanya. Podien ser punts delicats, perquè hi podria escapar el fred i quan hi toca el sol directe pot ser molt perjudicial per a la neu. Gràcies a les simulacions, vam poder dissenyar les finestres evitant aquests possibles problemes.

Un altre tema difícil era la il·luminació de les pistes. Perquè com més llums encens, més calor es produeix dins i més fred s’ha d’aportar. Per això hi haurà en totes les pistes il·luminació LED, posada de tal manera que hi haurà menys d’1 W/m2 per cada 100 lux. A més hi haurà a les pistes de patinatge entrada de llum natural difosa, que reduirà encara més la demanda energètica, sempre procurant que els raigs del sol no incideixin en el gel. L’ambient, llavors, serà molt més agradable.

I falta el tema de l’aigua: la neu i el gel es reciclaran. Així no hem de pagar per l’aigua que necessitem per crear nova capes de neu i gel a les pistes i alhora, recuperem part del fred, que si no s’hauria comprar a Ecoenergies. Però, sobretot, utilitzarem els dipòsits de gel i neu per estalvia aigua, perquè cada varis anys, Barcelona pateix sequeres i el nostre projecte no pot gastar aigua alegrement.

Totes aquestes mesures hauran de portar a un resultat que, segons el certificat internacional de construcció sostenible LEED, obtindria una medalla d’or. Alhora optarem per la certificació Espanyola VERDE, en la qual s’espera obtenir tres de cinc fulles verdes.

Continua llegint: Nanotecnologia
hourli fabric no protection

Calculo energetico: perdidas y ganancias de calor

Esta entrada también está disponible en: Spanish