logo zero co2

RECICLAR PER ESQUIAR

Com es pot esquiar a Barcelona? Amb aquest clima mediterrani?! Referint-se a la immensa despesa energètica que això implica; Snowworld Barcelona ha estat qualificat com una manera ‘eco-amable’ de fer esquí indoor.

COOLING TEMPERATURE

0

ºC Below Zero


Abans de donar cap pas en el projecte, Snowworld Barcelona ha volgut solucionar la suposada contradicció entre, d’una banda, una pista d’esquí de 1,6 hectàrees que es troba tot l’any a -6ºC i de l’altra, el calorós clima de Barcelona: una combinació que sembla poc sostenible.
L’èxit ha estat poder evitar que el refredament d’aquest immens espai provoqui emissions de CO2, la qual cosa ha estat possible gràcies a que a la zona on es localitzarà l’edifici es podrà reciclar fred.
Abans d’explicar més, cal dir que efectivament hi ha consum energètic… i molt: es necessiten 3 MW de fred per a tot el complex. Però en el nostre projecte aconseguir aquesta energia no causarà emissions de CO2, perquè ens podrem connectar a una font d’energia reciclada.
Això és possible gràcies al fet que a prop d’on es preveu construir Snowworld Barcelona, en el Port de Barcelona, ​​hi ha una central de regasificació de gas natural liquat (GNL). I allà hi sobra fred!

Continua llegint: Reciclatge d’ Energia

Esta entrada también está disponible en: Spanish